Daktyle nadziewane

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2171
Daktyle nadziewane
fot. jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 450 g suszonych daktyli bez pestek
  • 150 ml śmietany kremówki
  • 150 g masła orzechowego
  • 50 g mielonych orzechów pekan
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 szklanka wrzącej wody

Opis przygotowania:

Daktyle suszone sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę i nałożyć ja na sparzone wcześniej daktyle. Następnie mielone orzechy wymieszać z misce z masłem orzechowym i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów