Cykoria z ziemniakami i mięsem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2739
Składniki:
- 0,5 kg ziemniaków
- 40 g wieprzowiny bez kości
- 2 cykorie
- 2 łyżki powideł śliwkowych
- 4 łyżki oleju
- pęczek szczypiorku
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, utłuc z drobno pokrojonym szczypiorkiem i przełożyć na talerz. Mięso podzielić na porcje, lekko utłuc, posolić, oprószyć pieprzem i smażyć z obu stron na rozgrzanych 2 łyżkach oleju. Następnie dodać je do ziemniaków. Obok mięsa wyłożyć 1 łyżkę powideł śliwkowych. Cykorie umyć, osączyć z wody, podsmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego oleju i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)