Cukinia zapiekana z ziemniakami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 973
Składniki:
- 300 g tartego sera Cheddar
- 4 duże ziemniaki
- 1 zielona mała cukinia
- 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
- 1 szklanka mleka 2%
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Ziemniaki oraz cukinię umyć i osączyć z wody. Następnie warzywa te pokroić w cienkie plastry i razem przełożyć do brytfanki wyłożonej aluminiowym złotkiem. Potem mleko przelać do rondla, wsypać do niego tarty ser Cheddar, szczyptę soli, pieprzu, mielone nasiona kolendry, dobrze wymieszać i polać tym całość. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości warzyw. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i podawać na ciepło.
Komentarze (0)