Cukinia zapiekana z ziemniakami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 973

Składniki:

  • 300 g tartego sera Cheddar
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 zielona mała cukinia
  • 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
  • 1 szklanka mleka 2%
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Ziemniaki oraz cukinię umyć i osączyć z wody. Następnie warzywa te pokroić w cienkie plastry i razem przełożyć do brytfanki wyłożonej aluminiowym złotkiem. Potem mleko przelać do rondla, wsypać do niego tarty ser Cheddar, szczyptę soli, pieprzu, mielone nasiona kolendry, dobrze wymieszać i polać tym całość. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości warzyw. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów