Cukinia zapiekana w pomidorach
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 916
Składniki:
- 2 małe, białe cukinie
- 4 pomidory malinowe
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz ziołowy
- świeża bazylia do dekoracji
Opis przygotowania:
Cukinię oraz pomidory umyć i odsączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry i osuszyć je na papierowym ręczniku. Cukinie pokroić w plastry o grubości 1 cm. Następnie wysmarować je oliwą z oliwek i oprószyć pieprzem ziołowym. Na oprószoną cukinię nałożyć plastry pomidorów i oprószyć je szczyptą soli. Całość przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości warzyw. Po upieczeniu wszystko wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i udekorować świeżą bazylią.
Komentarze (0)