Cukinia zapiekana z boczkiem i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4654
Składniki:
- 25 g wędzonego boczku w plastrach
- 25 g żółtego sera Gouda w plastrach
- 1 zielona cukinia
- 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki chili
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Cukinię umyć, osączyć z wody, pokroić w plastry o grubości 1 cm, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu i mielonej papryki. Następnie przełożyć na blachę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia, nałożyć na nie plastry wędzonego boczku i całość nakryć plastrami sera Gouda. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C stopni i piec do chwili, aż ser całkowicie się roztopi.
Komentarze (0)