Cukinia zapiekana z cebulą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2606
Składniki:
- 200 g tartego parmezanu
- 2 łyżki oleju
- 2 cebule
- 1 młoda, zielona cukinia
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- 0,5 szklanki bułki tartej
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Cukinię umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie plastry. Następnie oprószyć je szczyptą soli, pieprzu i mielonej kolendry. Cebule obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni na średnim ogniu i ściągnąć z ognia. Pokrojona wcześniej cukinię z przyprawami przełożyć do blachy do pieczenia i nałożyć na nią zeszklona cebulę. Parmezan wymieszać z bułką tartą i posypać tym całość. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piec do całkowitego rozpuszczenia się sera.
Komentarze (0)