Cukinia z migdałami i mietą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1649
Składniki:
- 100 g migdałów
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 zielona, młoda cukinia
- 1 ząbek czosnku
- 0,5 łyżeczki suszonych płatków chili
- pęczek świeżej mięty
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa oraz miętę umyć osaczyć z wody. Cukinię pokroić w cienkie plastry. Miętę drobno posiekać. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać migdały i smażyć je przez 40 sekund na średnim ogniu. Potem dodać do pokrojoną wcześniej cukinię oraz miętę. Całość oprószyć szczyptą soli, pieprzu białego suszonymi płatkami chili i smażyć do chwili, aż cukinia zmięknie. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)