Kurczak z cukinią, migdałami i bazylią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1634
Składniki:
- 100 g migdałów
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki oleju
- 1 młoda, zielona cukinia
- pęczek świeżej bazylii
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Bazylię oraz cukinię umyć i osączyć z wody. Cukinię pokroić w cienkie plastry o grubości 0,7 mm. Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni, przełożyć na nią pokrojone mięso, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć je do chwili, aż zmieni kolor na ciemniejszy. Wtedy dodać do tego pokrojoną cukinię i całe migdały. Smażone składniki doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i smażyć pod przykryciem na średnim ogniu do miękkości mięsa. Potem wszystko ściągnąć z ognia i wymieszać ze świeżą bazylią.
Komentarze (0)