Cukinia z mięsem i papryką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 999
Składniki:
- 400 g mielonego mięsa wołowego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 czerwona papryczka chili
- 1 mała zielona cukinia
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Papryczkę chili pozbawić nasion i posiekać drobno. Cukinię pokroić w cienkie plastry. Następnie rozgrzać oliwę na patelni i dodać do niej posiekaną wcześniej papryczkę chili. Papryczkę smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu, po czym dodać do tego mięso mielone. Mięso doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu i smażyć do chwili, aż zmieni kolor na ciemniejszy. Wtedy dodać do tego pokrojoną cukinię. Całość dobrze wymieszać, doprawić do smaku przyprawami jeśli trzeba i smażyć do czasu, aż cukinia zacznie się rumienić. Wówczas wszystko ściągnąć z ognia i podawać do spożycia.
Komentarze (0)