Cukinia z makaronem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1788
Cukinia z makaronem
fot. docman / CC-BY-NC 2.0

Składniki:

  • 40 g makaronu nitki
  • 40 g mięsa mielonego
  • 2 cukinie
  • 2 łyżki tartego sera żółtego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • keczup
  • maggi
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą, przełożyć na talerz i posypać startym serem żółtym. Cukinię umyć, pokroić na kilka kawałków i wydrążyć środki. Olej rozgrzać na patelni, dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę pozbawioną nasion, podsmażyć i dodać do mięsa mielonego. Do mięsa dodać jajko, maggi, doprawić solą oraz pieprzem, następnie wymieszać, uformować kulki i wrzucić do gotującej się wody. Mięso gotować około 7-10 minut, następnie wyciągnąć i włożyć do wydrążonej cukinii. Cukinię przełożyć na blachę do pieczenia i zapiec w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 15 minut, po czym wyciągnąć i dodać do makaronu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów