Sałatka z grzankami, fetą, awokado i migdałami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2257
Składniki:
- 30 g sera feta
- 15 g migdałów
- 15 g orzechów nerkowca
- 6 kromek chleba
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki płynnego miodu lipowego
- 1 awokado
- 1 czerwona sałata
- pęczek szpinaku
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Szpinak, sałatę czerwoną oraz awokado umyć, osączyć z wody i przełożyć do miski. Ser feta pokroić na kawałki i dodać do warzyw w misce. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do składników wraz z orzechami nerkowca i migdałami. Następnie całość oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, zalać miodem lipowym, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz. Rozgrzać olej na patelni i zrumienić na nim kromki chleba. Zrumienione ściągnąć z ognia i dodać do sałatki.
Komentarze (0)