Cukinia z makaronem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2447
Składniki:
- 1 cukinia młoda
- 40 g dyni
- 40 g sera feta
- 50 g makaronu penny
- 6 liści mięty
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowany odcedzić. Cukinię umyć i pokroić w cienkie plastry. Dynię obrać ze skóry usunąć pestki, pokroić w kostkę. Pokrojoną zrumienić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Do zrumienionej dyni dodać ser feta i lekko podsmażyć, doprawić solą, pieprzem i wymieszać z makaronem. Wlać 2 łyżki oleju na patelnię, dodać do niego pokrojoną cukinię, miętę, posolić i smażyć przez 1 minutę. Podsmażoną przełożyć na makaron. Całość posypać natką pietruszki i podawać na ciepło.
Komentarze (0)