Cukinia z makaronem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2334
Cukinia z makaronem
fot. Mr Michael Phams / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 cukinia młoda
  • 40 g dyni
  • 40 g sera feta
  • 50 g makaronu penny
  • 6 liści mięty
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowany odcedzić. Cukinię umyć i pokroić w cienkie plastry. Dynię obrać ze skóry usunąć pestki, pokroić w kostkę. Pokrojoną zrumienić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Do zrumienionej dyni dodać ser feta i lekko podsmażyć, doprawić solą, pieprzem i wymieszać z makaronem. Wlać 2 łyżki oleju na patelnię, dodać do niego pokrojoną cukinię, miętę, posolić i smażyć przez 1 minutę. Podsmażoną przełożyć na makaron. Całość posypać natką pietruszki i podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów