Caipiriña

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1976
Caipiriña
fot. HeXeNeSi / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 100 ml wódki Canario Cachaca
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • 1 limonka
  • garść kruszonego lodu

Opis przygotowania:

Limonkę sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, osączyć z jej nadmiaru, pokroić na ćwiartki, włożyć do szklanki i łyżeczką wycisnąć z niej sok. Następnie wsypać do tego cukier brązowy i mieszać razem z wyciśniętą limonką do czasu, aż cukier się rozpuści. Wtedy wrzucić do tego kruszony lód i całość zalać wódką Canario Cachaca. Przed podaniem drinka jeszcze raz wymieszać słomką.

Komentarze (0)