Cukinia z kiełbasą i kalafiorem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1118
Składniki:
- 4 łyżki oleju
- 2 pęta kiełbasy śląskiej
- 1 młoda, zielona cukinia
- 1 duży kalafior
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Kalafiora pokroić w różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1 l wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, dodać do niego masło, razem zmiksować na jednolitą masę i wyłożyć na talerz. Kiełbasę śląską obrać ze skóry i pokroić na małe kawałki. Następnie rozgrzać olej na patelni, przełożyć na nią pokrojoną kiełbasę i cukinię, oprószyć szczyptą soli i smażyć je na średnim ogniu do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy ściągnąć je z ognia i składników na talerzu. Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (0)