Cukinia z brokułem w bulionie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1045
Cukinia z brokułem w bulionie
fot. llee_wu / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 2 zielone młode cukinie
  • 1 brokuł
  • 1 łyżeczka suszonych pomidorów
  • sól
  • pieprz biały mielony

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Cukinie obrać ze skóry, pokroić w ćwiartki, przełożyć je na talerz i posypać suszonym pomidorami. Brokuła podzielić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i dodać do cukinii na talerzu. Następnie bulion zagotować w rondlu i wrzątkiem zalać warzywa na talerzu. Wszystko posypać tartym parmezanem i podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów