Cukinia z brokułem w bulionie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1045
Składniki:
- 800 ml bulionu warzywnego
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 2 zielone młode cukinie
- 1 brokuł
- 1 łyżeczka suszonych pomidorów
- sól
- pieprz biały mielony
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Cukinie obrać ze skóry, pokroić w ćwiartki, przełożyć je na talerz i posypać suszonym pomidorami. Brokuła podzielić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i dodać do cukinii na talerzu. Następnie bulion zagotować w rondlu i wrzątkiem zalać warzywa na talerzu. Wszystko posypać tartym parmezanem i podawać na ciepło.
Komentarze (0)