Cukinia z ananasem i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2353
Składniki:
- 15 dag tartego parmezanu
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 zielona cukinia
- 1 puszka ananasa w zalewie
- 0,5 łyżeczki mielonej papryki czerwonej
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Cukinię umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie plastry. Następnie oprószyć pieprzem oraz solą i odstawić na 10 minut. Po tym czasie rozgrzać mocno 3 łyżki oliwy na patelni, wrzucić cukinię i smażyć z obu stron przez 1,5 minuty. Usmażoną osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Ananasa osączyć z zalewy, wrzucić na rozgrzaną 1 łyżkę oliwy na patelni i lekko zrumienić. Zrumienione ananasy przełożyć na talerz i oprószyć tartym parmezanem oraz mieloną papryką.
Komentarze (0)