Kachumbari
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3358
Składniki:
- 2 czerwone papryki
- 2 czerwone papryczki chili
- 2 zielone papryki
- 2 czerwone cebule
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 pomidory
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 ćwiartka białej kapusty
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę czerwona, zieloną oraz chili pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i wyłożyć na talerz. Kapustę biała zszatkować na tarce jarzynowej o drobnych oczkach, potem sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, osączyć z jej nadmiaru i dodać do składników. Pomidory pokroić na drobne kawałki i dodać do składników. Cebule obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko zalać oliwą z oliwek, oprószyć szczyptą soli i pieprzu. Całość skropić sokiem z limonki.
Komentarze (0)