Kachumbari

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3358
Kachumbari
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
  • 2 czerwone papryczki chili
  • 2 zielone papryki
  • 2 czerwone cebule
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 pomidory
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 ćwiartka białej kapusty
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę czerwona, zieloną oraz chili pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i wyłożyć na talerz. Kapustę biała zszatkować na tarce jarzynowej o drobnych oczkach, potem sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, osączyć z jej nadmiaru i dodać do składników. Pomidory pokroić na drobne kawałki i dodać do składników. Cebule obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko zalać oliwą z oliwek, oprószyć szczyptą soli i pieprzu. Całość skropić sokiem z limonki.

Komentarze (0)