Cukinia panierowana z boczkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1610
Składniki:
- 25 g wędzonego boczku w całości
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 1 cukinia zielona
- 1 szklanka bułki tartej
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Cukinie umyć, osączyć z wody, pokroić w cienkie plastry i wyciąć w nich małe otwory. Boczek wędzony pokroić na kawałki odpowiadające otworom w cukinii i włożyć go w nie. Pokrojoną cukinię z boczkiem oprószyć szczyptą soli i pieprzu. Jajka wbić na talerz i roztrzepać widelcem. Na drugi talerz przesypać bułkę tartą. Następnie cukinie z boczkiem namoczyć w roztrzepanych jajkach, potem w bułce tartej i przełożyć na rozgrzany olej na patelni. Smażyć z obu stron na rumiany kolor na średnim ogniu.
Komentarze (0)