Cukinia grillowana z kuskusem, jabłkami i śliwkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2358
Składniki:
- 50 g śliwek
- 15 dag migdałów
- 4 jabłka
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 cukinie zielone
- 2 szklanki kaszy kuskus
- 1 łyżka cukru
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Cukinie umyć, osączyć z wody, przekroić na połowy, oprószyć pieprzem oraz solą i przypiec na rozgrzanym grillu. Jabłka i śliwki umyć, pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Następnie razem z kaszą zalać 0,5 l wody i ugotować do miękkości. Kaszę doprawić do smaku cukrem i solą, odcedzić i przełożyć na grillowaną cukinię. Połowę migdałów utłuc drobno, drugą połowę pozostawić, wymieszać z oliwą i polać całość.
Komentarze (0)