Fasola z grillowaną cukinią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1440
Fasola z grillowaną cukinią
fot. Lablascovegmenu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g białej fasoli Jaś
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 zielona cukinia
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka suszonej kolendry
  • sól

Opis przygotowania:

Fasolę zalać w rondlu 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 2,5 godziny. Po namoczeniu ugotować ją do miękkości, w wodzie w której się moczyła i odcedzić. Następnie rozgrzać oliwę na patelni i dodać do niej ugotowana wcześniej fasolę. Fasolę oprószyć pieprzem ziołowym i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż się przyrumieni. Wtedy ściągnąć ją z ognia i przełożyć na talerz. Cukinię umyć, osączyć z nadmiaru wody, pokroić w plastry o grubości 1 cm, posypać suszoną kolendrą oraz pieprzem ziołowym, przełożyć na tacę aluminiowa do grilla, zrumienić na rozpalonym grillu i dodać do fasoli.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów