Coleslaw z czerwonej kapusty
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2519
Składniki:
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka cukru
- 1 cebula
- 1 łyżka soku z cytrynu
- 0,5 główki małej, czerwonej kapusty
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Czerwoną kapustę umyć, zszatkować na tarce jarzynowej o grubych oczkach i wrzucić do rondla z 1 l wrzącej wody. Kapustę parzyć przez 3 minuty. Następnie odcedzić i przełożyć do miski i przestudzić. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do przestudzonej kapusty. Wszystko doprawić do smaku pieprzem, solą oraz cukrem, wlać sok cytrynowy i dodać majonez. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut do lodówki.
Komentarze (0)