Sałatka z czerwonej kapusty z syropem z agawy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2301
Składniki:
- 3 łyżki syropu z agawy
- 2 szklanki wrzącej wody
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 ćwiartka czerwonej kapusty
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- pęczek natki zielonej pietruszki
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Kapustę zszatkować na tarce jarzynowej o grubych oczkach i przełożyć na sito. Następnie sparzyć ją wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i przełożyć do miski. Cebulę z czosnkiem obrać ze skóry pokroić w drobną kostkę i dodać do kapusty. Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody, posiekać drobno i dodać do składników w misce. Następnie całość zalać syropem z agawy, octem jabłkowym, oliwą z oliwek, doprawić do smaku szczyptą soli, dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut do lodówki. Po tym czasie podawać do spożycia.
Komentarze (0)