Sałatka z czerwonej kapusty
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2155
Składniki:
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1,5 łyżki płynnego miodu lipowego
- 1 ćwiartka czerwonej kapusty
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- natka świeżej kolendry
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Kapustę czerwoną zszatkować na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Następnie zalać ją 1 l wrzącej lekko osolonej wody i trzymać przez 2 minuty. Potem odcedzić i przełożyć do miski. Natkę zielonej kolendry posiekać drobno i połączyć z kapustą. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miksera. Wlać do tego miód, sok z limonki, ocet jabłkowy, olej i razem zmiksować przez 1 minutę. Zmiksowane składniki dodać do całości, dokładnie wymieszać i na 30 minut wstawić do lodówki.
Komentarze (0)