Sałatka z czerwonej kapusty i chili
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4656
Składniki:
- 2 czerwone papryki chili
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ćwiartka małej czerwonej kapusty
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka soku cytrynowego
- natka kolendry
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę chili pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Natkę kolendry posiekać drobno i połączyć z pokrojoną papryką. Następnie kapustę czerwoną zszatkować na tarce jarzynowej o grubych oczkach, przełożyć ją do rondla, zalać 1 l wody i zagotować. Zagotowana odcedzić i dodać do pozostałych składników. Całość zalać oliwą z oliwek, sokiem cytrynowym. doprawić do smaku pieprzem, solą i cukrem, po czym dokładnie wymieszać i na 15 minut wstawić do lodówki.
Komentarze (0)