Cielęcina w galarecie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4217
Składniki:
- 75 dag cielęciny
- 2 cebule
- 30 dag korniszonów
- 150 ml jogurtu
- 1 pęczek włoszczyzny
- 2 listki laurowe
- 3 łyżki octu
- 3 jagody jałowca
- 5 łyżeczek żelatyny
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka ziaren pieprzu
- 1 pęczek natki
- sól i pieprz
Opis przygotowania:
Włoszczyznę czyścimy, obieramy, myjemy i kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w kostkę. Włoszczyznę, cebulę, pieprz, jałowiec, listki laurowe wrzucamy do 1,5 litra osolonego wrzątku i zagotowujemy. Mięso płuczemy, wkładamy do wywaru i przez godzinę gotujemy na średnim ogniu. Po ugotowaniu mięso wyjmujemy, studzimy i kroimy w plastry. Mięso układamy w głębokim półmisku. Dekorujemy pokrojonymi w cząstki korniszonami i listkami natki.
Komentarze (0)