Szparagi z cielęciną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3256
Składniki:
- 250 g cielęciny
- 50 g wędzonego boczku
- 50 g szparagów
- olej do pieczenia
- keczup
- majonez
- zielona pietruszka
- 2 pomidory
- 1 cebula
- sól
Opis przygotowania:
Cielęcinę upiec na oleju, następnie pokroić ją i wędzony boczek na równe plastry. Ugotować szparagi w lekko osolonej wodzie i przekroić na pół. Plastry cielęciny posmarować keczupem, przełożyć boczkiem, dodać połowę szparaga i zawinąć w rulony. Rulony skropić majonezem i przybrać zieloną pietruszką. Podawać przybrane talarkami pomidorów i cebuli.
Komentarze (0)