Szparagi z cielęciną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2231
Szparagi z cielęciną
fot. thebittenword.com / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g cielęciny
  • 50 g wędzonego boczku
  • 50 g szparagów
  • olej do pieczenia
  • keczup
  • majonez
  • zielona pietruszka
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • sól

Opis przygotowania:

Cielęcinę upiec na oleju, następnie pokroić ją i wędzony boczek na równe plastry. Ugotować szparagi w lekko osolonej wodzie i przekroić na pół. Plastry cielęciny posmarować keczupem, przełożyć boczkiem, dodać połowę szparaga i zawinąć w rulony. Rulony skropić majonezem i przybrać zieloną pietruszką. Podawać przybrane talarkami pomidorów i cebuli.

0 komenatrzy

Podobne przepisy