Marchewkowe babeczki z lukrem – słodkie wypieki bez glutenu i laktozy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 1998
Składniki:
- Składniki:
- * 100 g marchewki
- * 75 g rodzynek
- * 125 g miękkiej margaryny
- * 125 g cukru
- * 2 jajka
- * 150 g bezglutenowej mieszanki jasnych mąk 3PAULY
- * 50 g mąki kukurydzianej
- * 1 łyżeczka proszku do pieczenia ( bez glutenu )
- * lukier: 60 g cukru pudru, 1-2 łyżki soku pomarańczowego lub z cytryny
Opis przygotowania:
Przygotowanie:
Umyj, obierz i zetrzyj marchewki. Namocz rodzynki.
Wymieszaj w jednej misce mokre składniki – margarynę i jajka a w drugiej suche składniki - mieszankę mąk, cukier i proszek do pieczenia. Połącz zawartość obu misek, dodaj marchew i rodzynki I dobrze wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do 180 C, wypełnij foremki do babeczek ciastem, wstaw do piekarnika I piecz przez około 35-40 min.
Aby zrobić lukier, wymieszaj cukier puder i sok na gładką masę i pokryj nim babeczki.
Porady: muffinki ozdobić wg unania. Zamiast prostego lukru można użyć lukru przygotowanego z białek. Jest sztywniejszy, gesty dzięki czemu umożliwia fantazyjne zdobienie I dobrze prezentuje się zabarwiony na rózne kolory.
www.3pauly.pl
Umyj, obierz i zetrzyj marchewki. Namocz rodzynki.
Wymieszaj w jednej misce mokre składniki – margarynę i jajka a w drugiej suche składniki - mieszankę mąk, cukier i proszek do pieczenia. Połącz zawartość obu misek, dodaj marchew i rodzynki I dobrze wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do 180 C, wypełnij foremki do babeczek ciastem, wstaw do piekarnika I piecz przez około 35-40 min.
Aby zrobić lukier, wymieszaj cukier puder i sok na gładką masę i pokryj nim babeczki.
Porady: muffinki ozdobić wg unania. Zamiast prostego lukru można użyć lukru przygotowanego z białek. Jest sztywniejszy, gesty dzięki czemu umożliwia fantazyjne zdobienie I dobrze prezentuje się zabarwiony na rózne kolory.
www.3pauly.pl
Komentarze (0)