Escalivada z chlebem razowym
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2344
Składniki:
- 4 kromki chleba razowego ze słonecznikiem
- 2 czerwone papryki
- 2 zielone papryki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 bakłażan
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Bakłażana obrać ze skóry i pokroić w podłużne plastry. Paprykę przekroić na połowy, usunąć nasiona i pokroić w podłużne plastry. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w talarki. Pokrojone warzywa oprószyć pieprzem, solą i zalać oliwa z oliwek. Potem przełożyć je na rozpalony grill, przygasić ogień, aby się dymił i piec do miękkości. Upieczone warzywa przełożyć na kromki chleba razowego, zaczynając od talarków cebuli, potem kolejne warzywa. Całość posypać obranym i pokrojonym drobno czosnkiem.
Komentarze (0)