Ciastka ze śmietaną i maczkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1649
Ciastka ze śmietaną i maczkiem
fot. moonlightbulb / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 200 g kolorowego maczku cukierniczego
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Opis przygotowania:

Ciasto francuskie rozmrozić, przełożyć na stolnicę i wysmarować letnią wodą. Następnie kubkiem wyciąć w nim krążki i przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C i piec na zloty kolor. Upieczone wyciągnąć i przestudzić. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem oraz ekstraktem waniliowym na puszystą pianę i nałożyć na przestudzone ciasto. Wszystko posypać maczkiem cukierniczym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów