Ciastka ze śmietaną i maczkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1649
Składniki:
- 250 g mrożonego ciasta francuskiego
- 200 g kolorowego maczku cukierniczego
- 200 ml śmietany kremówki
- 2 łyżki cukru pudru
- 0,5 szklanki letniej wody
- 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Opis przygotowania:
Ciasto francuskie rozmrozić, przełożyć na stolnicę i wysmarować letnią wodą. Następnie kubkiem wyciąć w nim krążki i przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C i piec na zloty kolor. Upieczone wyciągnąć i przestudzić. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem oraz ekstraktem waniliowym na puszystą pianę i nałożyć na przestudzone ciasto. Wszystko posypać maczkiem cukierniczym.
Komentarze (0)