Przegrzebki z brzoskwiniami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1741
Składniki:
- 4 przegrzebki
- 4 dag kiełków czerwonego buraka
- 3 brzoskwinie
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 sałata strzępiasta
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz brzoskwinie umyć i osączyć z wody. Kiełki buraka sparzyć 1 szklanka wrzącej wody i osaczyć z jej nadmiaru. Sałatę strzępiastą wyłożyć na talerz. Przegrzebki odciąć od muszli, oczyścić i dokładnie opłukać Brzoskwinie przekroić, usunąć pestki, dwie pokroić drobno i zmiksować mikserem, a jedną pokroić w ćwiartki i pozostawić do dekoracji potrawy. Rozgrzać olej na patelni, dodać zmiksowane brzoskwinie i wymieszać. Następnie dodać do tego oczyszczone przegrzebki, oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć przez 3 minuty z obu stron. Gotowe przełożyć na talerz wraz z wytworzonym sosem. Całość posypać kiełkami buraka czerwonego i udekorować pokrojona brzoskwinią.
Komentarze (0)