Ciasteczka walentynkowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 3295
Składniki:
- 2 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 2/3 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier waniliowy'
- lukier
- posypka do dekoracji
Opis przygotowania:
Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy cukier i cukier waniliowy i cały czas ubijając po 1 żółtku. Do ubitej masy dodajemy mąkę wymięszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Wypełniamy foremki w kształcie serduszek i pieczemy przez 20 min w temp. 180 stopni C. Dekorujemy lukrem i ozdobami lub po prostu polewamy czekoladą.
Komentarze (0)