Ciasteczka serowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3253
Składniki:
- 25 dag mąki
- 25 dag sera białego
- 1 dżem lub konfitura
- 1 łyżka margaryny
- tłuszcz do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru pudru
- wanilia
Opis przygotowania:
Ser rozetrzeć tak, aby nie miał grudek. Mąkę i margarynę dodać do sera i wyrobić ciasto. Po wyrobieniu rozwałkować niezbyt cienko i pokroić na kwadraty około 5 cm. Nałożyć na nie dżem lub konfiturę i pozaginać przeciwległe rogi. Wysmarować blachę tłuszczem, ułożyć na niej zawinięte ciastka i piec je do czasu zarumienienia. Upieczone wyłożyć na talerzu, posypać cukrem pudrem zmieszanym z wanilią. Podawać gorące.
Komentarze (0)