Ciasteczka serowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3253
Ciasteczka serowe
fot. Cake Girl by Hyeyoung Kim / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 25 dag mąki
  • 25 dag sera białego
  • 1 dżem lub konfitura
  • 1 łyżka margaryny
  • tłuszcz do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • wanilia

Opis przygotowania:

Ser rozetrzeć tak, aby nie miał grudek. Mąkę i margarynę dodać do sera i wyrobić ciasto. Po wyrobieniu rozwałkować niezbyt cienko i pokroić na kwadraty około 5 cm. Nałożyć na nie dżem lub konfiturę i pozaginać przeciwległe rogi. Wysmarować blachę tłuszczem, ułożyć na niej zawinięte ciastka i piec je do czasu zarumienienia. Upieczone wyłożyć na talerzu, posypać cukrem pudrem zmieszanym z wanilią. Podawać gorące.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów