Chrupiące ciasteczka owsiane
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3598
Składniki:
- 150 g masła
- 250 g płatków owsianych
- 2 jajka
- 3 łyżki miodu
- 100 g nierafinowanego cukru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Opis przygotowania:
Na dużej patelni rozgrzej 30 g masła i upraż na nim płatki owsiane w porcjach po 50 g tak, by prażyły się równomiernie. Jajka utrzyj z miodem i cukrem, aż cukier się rozpuści i dodaj mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodaj wystudzone płatki i wyrób ciasto. Za pomocą 2 łyżeczek formować z ciasta podłużne placuszki i układać je na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piec w gorącym piekarniku na jasnobrązowy kolor (200 stopni). Po upieczeniu zdjąć z blachy i odstawić do wystudzenia.
Komentarze (1)
jednym słowem qpa nie smakowało i na dodatek dziwne składniki