Chłodnik warzywny

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 595
Chłodnik warzywny
fot. Timolina / elements.envato.com

Składniki:

  • 800 ml śmietany 32%
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 zielony szklarniowy ogórek
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • pęczek zielonego koperku
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz kolorowy świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i odsączyć z wody. Ziemniaki przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować w mundurkach do miękkości. Po ugotowaniu ziemniaki odcedzić, obrać je ze skóry i pokroić w dużą kostkę do miski. Rzodkiewkę pokroić w cienkie krążki. Szczypiorek i koperek pokroić drobno. Ogórka szklarniowego pokroić w drobną kostkę. Pokrojone warzywa dodać do ugotowanych wcześniej ziemniaków w misce. Całość zalać śmietaną, doprawić do smaku szczyptą soli, mielonego kolorowego pieprzu i wymieszać.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów