Chili duszone z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1636
Składniki:
- 4 marchewki
- 3 łyżki oleju
- 2 czerwona papryki chili
- 1 cukinia zielona
- 1 cebula
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry, pokroić w talarki, po czym zalać 3 szklankami wody i zagotować. Zagotowaną odcedzić. Cukinię pokroić w cienkie plastry. Paprykę chili pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną cukinię oraz paprykę chili. Składniki doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć przez 1,5 minuty. Potem dodać do tego ugotowaną wcześniej marchew, wymieszać i smażyć jeszcze przez 1 minutę na średnim ogniu. Usmażone składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)