Chili duszone z warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1636
Chili duszone z warzywami
fot. fugzu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 marchewki
  • 3 łyżki oleju
  • 2 czerwona papryki chili
  • 1 cukinia zielona
  • 1 cebula
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry, pokroić w talarki, po czym zalać 3 szklankami wody i zagotować. Zagotowaną odcedzić. Cukinię pokroić w cienkie plastry. Paprykę chili pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną cukinię oraz paprykę chili. Składniki doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć przez 1,5 minuty. Potem dodać do tego ugotowaną wcześniej marchew, wymieszać i smażyć jeszcze przez 1 minutę na średnim ogniu. Usmażone składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów