Chilaquiles z jajkiem i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1955
Składniki:
- 4 tortille kukurydziane
- 3 łyżki oleju
- 2 jajka
- 2 dojrzale awokado
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
- pieprz mielony czarny
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć, osączyć z wody i posiekać drobno. Awokado umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę. Następnie tortille pokroić w trójkąty, wysmarować je keczupem i przełożyć na rozgrzany olej na patelni. Posypać je tartym parmezanem. Składniki na patelni smażyć do chwili, aż zaczną się rumienić. Wówczas wbić do tego jajko i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż białko jajka się zetnie. Kiedy to nastąpi, wszystko ściągnąć z ognia, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wyłożyć na talerz i posypać posiekanym wcześniej szczypiorkiem oraz awokado.
Komentarze (0)