Bułki z jajkiem, serem i awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1067

Składniki:

  • 100 g białego sera twarogowego
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 2 bułki razowe
  • 2 dojrzale awokado
  • 2 jajka
  • 2 marchewki
  • 2 korniszony
  • sól

Opis przygotowania:

Bułki przekroić na połowy i wyłożyć na talerz. Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Następnie awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić drobno i wyłożyć go na pokrojone bułki. Marchew obrać ze skóry, przełożyć do rondla, zalać ją wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu marchew odcedzić i pokroić w cienkie plastry. Jajka przełożyć do kolejnego rondla, zalać je wodą i ugotować na twardo. Po ugotowaniu jajka odcedzić, obrać ze skorupek i pokroić je w drobną kostkę na bułki z awokado. Korniszony pokroić w krążki i dodać do całości. Wszystko udekorować pokrojoną wcześniej marchewką, posypać serem twarogowym i podawać z pikantnym keczupem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów