Bułki z jajkiem, serem i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1263
Składniki:
- 100 g białego sera twarogowego
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- 2 bułki razowe
- 2 dojrzale awokado
- 2 jajka
- 2 marchewki
- 2 korniszony
- sól
Opis przygotowania:
Bułki przekroić na połowy i wyłożyć na talerz. Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Następnie awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić drobno i wyłożyć go na pokrojone bułki. Marchew obrać ze skóry, przełożyć do rondla, zalać ją wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu marchew odcedzić i pokroić w cienkie plastry. Jajka przełożyć do kolejnego rondla, zalać je wodą i ugotować na twardo. Po ugotowaniu jajka odcedzić, obrać ze skorupek i pokroić je w drobną kostkę na bułki z awokado. Korniszony pokroić w krążki i dodać do całości. Wszystko udekorować pokrojoną wcześniej marchewką, posypać serem twarogowym i podawać z pikantnym keczupem.
Komentarze (0)