Cebula pieczona ze śmietaną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1148
Składniki:
- 200 ml śmietany kremówki
- 4 cebule
- 2 łyżki soku z pomarańczy
- pęczek zielonego koperku
- olej do głębokiego smażenia
- sól
Opis przygotowania:
Koperek umyć i osączyć z wody. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w ćwiartki i włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni. Cebulę smażyć na średnim ogniu do chwili, aż się zeszkli, wtedy ściągnąć ją z ognia i wyłożyć na talerz. Dodać do tego śmietanę kremówkę i oprószyć szczyptą soli. Wszystko skropić sokiem z pomarańczy i posypać zielonym koperkiem.
Komentarze (0)