Cebula pieczona ze śmietaną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1148
Cebula pieczona ze śmietaną
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 ml śmietany kremówki
  • 4 cebule
  • 2 łyżki soku z pomarańczy
  • pęczek zielonego koperku
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól

Opis przygotowania:

Koperek umyć i osączyć z wody. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w ćwiartki i włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni. Cebulę smażyć na średnim ogniu do chwili, aż się zeszkli, wtedy ściągnąć ją z ognia i wyłożyć na talerz. Dodać do tego śmietanę kremówkę i oprószyć szczyptą soli. Wszystko skropić sokiem z pomarańczy i posypać zielonym koperkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów