Mint Julep
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2090
Składniki:
- 150 ml whiskey Bourbon
- 2 łyżeczki soku cytrynowego
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1 skórka cytrynowa do dekoracji
- 1 owoc dzikiej róży
- garstka świeżej mięty
- garść kruszonego lodu
Opis przygotowania:
Mięte oraz inne składniki do dekoracji umyć i osączyć z wody. Połowę mięty pokroić na drobne kawałeczki i razem z cukrem pudrem rozetrzeć w szklance. Drugą połowę mięty pozostawić do dekoracji. Do roztartych składników dodać kruszony lód i zalać sokiem cytrynowym, po czym wszystko zalać dobrze schłodzoną whisky i udekorować pozostawioną miętą, owocem dzikiej róży oraz skórką cytrynową.
Komentarze (0)