Drink purpurowy
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1936
Składniki:
- 100 ml soku pomarańczowego
- 2 brzoskwinie
- 1 łyżka miodu
- 0,5 szklanki jeżyn
- 0,5 szklanki jagód
- 0,5 szklanki piwa imbirowego Gingers
- garstka kruszonego lodu
Opis przygotowania:
Owoce umyć i osączyć z wody. Brzoskwinie obrać ze skory, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w drobną kostkę. Pokrojone brzoskwinie przełożyć do blendera. Dodać do tego kruszony lód, wsypać jagody, jeżyny, wlać sok pomarańczowy oraz miód, po czym wszystko zmiksować. Zmiksowane składniki przelać do szklanki i zalać piwem imbirowym.
Komentarze (0)