Carpaccio z łososia i ananasa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2254
Carpaccio z łososia i ananasa
fot. Numinosity (by Gary J Wood) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g wędzonego łososia
  • 3 łyżki ananasa w kostce z zalewą
  • 2 ogórki zielone
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 dymka
  • 1 garstka świeżej szałwii
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Łososia pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Następnie zalać go zalewą z krojonym ananasem. Warzywa umyć i osączyć z wody. Dymkę obrać ze skóry i pokroić drobno. Ogórka obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki oraz szałwię posiekać na drobne kawałki. Pokrojone warzywa zalać oliwą z oliwek, doprawić do smaku pieprzem białym oraz solą, wymieszać i dodać do potrawy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów