Carpaccio z łososia i ananasa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2254
Składniki:
- 40 g wędzonego łososia
- 3 łyżki ananasa w kostce z zalewą
- 2 ogórki zielone
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 dymka
- 1 garstka świeżej szałwii
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Łososia pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Następnie zalać go zalewą z krojonym ananasem. Warzywa umyć i osączyć z wody. Dymkę obrać ze skóry i pokroić drobno. Ogórka obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki oraz szałwię posiekać na drobne kawałki. Pokrojone warzywa zalać oliwą z oliwek, doprawić do smaku pieprzem białym oraz solą, wymieszać i dodać do potrawy.
Komentarze (0)