Polędwiczka z nutą z herbaty na cytrusowym carpaccio

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1196
Polędwiczka z nutą z herbaty na cytrusowym carpaccio

Składniki:

  • 2 polędwiczki cielęce
  • 1/2 pomarańczy
  • 1/2 grapefruita
  • 4 łyżki sera ricotta
  • 2 łyżki masła
  • 4 saszetki Irving Tea Cocktails Cytrusy z nutą Imbiru
  • sól
  • pieprz czarny młotkowany

Opis przygotowania:

Polędwiczki cielęce, natrzeć dokładnie herbatą, oprószyć solą, pieprzem, odstawić na 12 godz. w chłodnie miejsce. Następnie podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni i wstawić na 15 min do pieca w temp. 140 st. Owoce pokroić w cienkie plastry, podsmażyć delikatnie na maśle lub przyrządzić na grillu.

Autor: herrbeata

0 komenatrzy

Podobne przepisy