Polędwiczka z nutą z herbaty na cytrusowym carpaccio
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1808
Składniki:
- 2 polędwiczki cielęce
- 1/2 pomarańczy
- 1/2 grapefruita
- 4 łyżki sera ricotta
- 2 łyżki masła
- 4 saszetki Irving Tea Cocktails Cytrusy z nutą Imbiru
- sól
- pieprz czarny młotkowany
Opis przygotowania:
Polędwiczki cielęce, natrzeć dokładnie herbatą, oprószyć solą, pieprzem, odstawić na 12 godz. w chłodnie miejsce. Następnie podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni i wstawić na 15 min do pieca w temp. 140 st. Owoce pokroić w cienkie plastry, podsmażyć delikatnie na maśle lub przyrządzić na grillu.
Komentarze (0)