Carpaccio
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3978
Składniki:
- 250 g polędwicy wołowej
- 5 g tartego parmezanu
- 3 łyżki soku cytrynowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- pęczek rukoli
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Mięso oraz rukolę umyć i osączyć z wody. Polędwicę pokroić ostrym nożem w cienkie plastry i przełożyć na talerz. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę, przełożyć do miski, wlać do niego oliwę z oliwek, sos sojowy i sok cytrynowy. Doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i przelać je na pokrojoną wcześniej polędwicę. Całość wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć i posypać tartym parmezanem oraz rukolą.
Komentarze (0)