Cannelloni z serem i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3008
Składniki:
- 40 g makaronu cannelloni
- 30 g sera scamorza
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 opakowanie pomidorów koktajlowych
- 1 łyżeczka majeranku
- sól
- pieprz biały
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i rozłożyć na stole. Ser scamorza pokroić w plastry, wyłożyć na makaron, posypać majerankiem i zwinąć makaron w prostokąty. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni, dodać do tego zawinięty makaron z serem i smażyć na rumiany kolor z obu stron, a następnie przełożyć na talerz. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni, wrzucić pokrojone na ćwiartki pomidory koktajlowe i drobno pokrojoną natkę pietruszki, doprawić pieprzem oraz solą, podsmażyć chwilę i przełożyć na makaron.
Komentarze (0)