Bakłażan grillowany z serem i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1966
Składniki:
- 200 g twarogu koziego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 pomidory
- 2 łyżki sosu do hamburgerów
- 1 bakłażan
- 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
- garstka świeżej bazylii
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Bakłażana pokroić w plastry o grubości 1 cm i wysmarować je oliwą z oliwek. Następnie plastry z bakłażana oprószyć szczyptą soli, pieprzu, mielonymi nasionami kolendry i grillować na ruszcie rozpalonego grilla do chwili, aż się przyrumienią. Wtedy ściągnąć je z grilla, wyłożyć plastrami pokrojonych wcześniej pomidorów, twarogiem kozimi i spiąć małymi wykałaczkami. Wszystko polać sosem do hamburgerów i udekorować świeżą bazylią.
Komentarze (0)