Bakłażan grillowany z serem i pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1966
Bakłażan grillowany z serem i pomidorami
fot. mealmakeovermoms / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 g twarogu koziego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki sosu do hamburgerów
  • 1 bakłażan
  • 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
  • garstka świeżej bazylii
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Bakłażana pokroić w plastry o grubości 1 cm i wysmarować je oliwą z oliwek. Następnie plastry z bakłażana oprószyć szczyptą soli, pieprzu, mielonymi nasionami kolendry i grillować na ruszcie rozpalonego grilla do chwili, aż się przyrumienią. Wtedy ściągnąć je z grilla, wyłożyć plastrami pokrojonych wcześniej pomidorów, twarogiem kozimi i spiąć małymi wykałaczkami. Wszystko polać sosem do hamburgerów i udekorować świeżą bazylią.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów