Camembert w panierce
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2315
Składniki:
- 400 g sera camembert
- 200 g kaszy manny
- 200 g pikantnego keczupu
- 2 jajka
- 2 wędzone czerwone papryczki chili
- olej do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Ser pokroić na male kawałki. Następnie kasze mannę przesypać na talerz. Na drugi talerz wbić jajka i roztrzepać je widelcem. W roztrzepanych jajkach namoczyć pokrojony wcześniej ser i oprószyć go kaszą manną. Całość włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni i smażyć na rumiany kolor na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, wyciągnąć łyżka cedzakową i osączyć z oleju, po czym wyłożyć na talerz. Papryczkę wędzona chili pokroić drobno i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Zeszkloną dodać do całości. Wszystko posypać natką zielonej pietruszki i podawać z pikantnym keczupem.
Komentarze (1)
Zrobię takie narzeczonemu