Ryba w sosie pomidorowo-cebulowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3320
Ryba w sosie pomidorowo-cebulowym
fot. david.nikonvscanon / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 filety rybne
  • 4 pomidory
  • 2 duże cebule
  • 12 czarnych oliwek
  • 150 ml białego wina
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki zielonej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Opis przygotowania:

Łyżkę oliwy z oliwek wlać do naczynia do zapiekania i rozprowadzić ją na całej powierzchni na małym ogniu. Do rozgrzanej oliwy w naczyniu włożyć filety ryby, na rybę ułożyć pokrojone w plastry pomidory i cebulę. Na wierzch ułożyć całe oliwki, skropić sokiem z cytryny, polać winem, posypać natką zielonej pietruszki i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec w temperaturze do 180 stopni i około 45 minut. Gotową rybę podajemy z ryżem lub ziemniakami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów