Ryba w sosie pomidorowo-cebulowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3538
Składniki:
- 4 filety rybne
- 4 pomidory
- 2 duże cebule
- 12 czarnych oliwek
- 150 ml białego wina
- sok z połowy cytryny
- 2 łyżki zielonej natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Opis przygotowania:
Łyżkę oliwy z oliwek wlać do naczynia do zapiekania i rozprowadzić ją na całej powierzchni na małym ogniu. Do rozgrzanej oliwy w naczyniu włożyć filety ryby, na rybę ułożyć pokrojone w plastry pomidory i cebulę. Na wierzch ułożyć całe oliwki, skropić sokiem z cytryny, polać winem, posypać natką zielonej pietruszki i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec w temperaturze do 180 stopni i około 45 minut. Gotową rybę podajemy z ryżem lub ziemniakami.
Komentarze (0)