Burrito z wołowiną
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2414
Składniki:
- 400 g polędwicy wołowej
- 4 łyżki oleju
- 4 placki tortilli
- 4 pomidory
- 2 dojrzałe awokado
- 1 zielony ogórek szklarniowy
- 1 czerwona papryka chili
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa i awokado umyć i osączyć z wody. Polędwicę wołową oprószyć szczyptą soli, pieprzu, suszonym tymiankiem i smażyć do miękkości na mocno rozgrzanym oleju na patelni. Po usmażeniu ściągnąć ją z patelni i pokroić w słomkę. Ogórka również pokroić w słomkę. Awokado obrać ze skory, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na małe kawałki. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Następnie placki tortilli przełożyć na rozgrzaną drugą patelnię bez tłuszczu i smażyć je przez 40 sekund na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć je z patelni, wyłożyć na stolnicę i nałożyć usmażoną wcześniej polędwicę wołową, awokado, ogórka, pomidory i paprykę. Całość zawinąć w rulony i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)