Burrito z wołowiną

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2414
Burrito z wołowiną
fot. Timolina / elements.envato.com

Składniki:

  • 400 g polędwicy wołowej
  • 4 łyżki oleju
  • 4 placki tortilli
  • 4 pomidory
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 zielony ogórek szklarniowy
  • 1 czerwona papryka chili
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa i awokado umyć i osączyć z wody. Polędwicę wołową oprószyć szczyptą soli, pieprzu, suszonym tymiankiem i smażyć do miękkości na mocno rozgrzanym oleju na patelni. Po usmażeniu ściągnąć ją z patelni i pokroić w słomkę. Ogórka również pokroić w słomkę. Awokado obrać ze skory, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na małe kawałki. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Następnie placki tortilli przełożyć na rozgrzaną drugą patelnię bez tłuszczu i smażyć je przez 40 sekund na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć je z patelni, wyłożyć na stolnicę i nałożyć usmażoną wcześniej polędwicę wołową, awokado, ogórka, pomidory i paprykę. Całość zawinąć w rulony i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów