Burrito z kukurydzą i kaczanem kapusty

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1435
Burrito z kukurydzą i kaczanem kapusty
fot. Lori L. Stalteri / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 placki tortilli
  • 2 młode kukurydze
  • 2 kaczany z młodej białej kapusty (głąb)
  • 2 liście sałaty strzępiastej
  • 1 czerwona papryka
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • garść świeżego szpinaku

Opis przygotowania:

Warzywa oraz kaczany z kapusty umyć i osączyć z wody. Placki tortilli skropić letnią wodą, przełożyć je na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu. Po tym czasie przełożyć na talerz. Na ciepłą tortillę nałożyć szpinak i liście sałaty strzępiastej. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników. Kukurydzę odciąć ostrym nożem od kolby i dodać do całości. Następnie odcięte kaczany ze świeżej kapusty obrać skóry, pokroić na kawałki i dodać do potrawy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów