Burrito z kukurydzą i kaczanem kapusty
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1604
Składniki:
- 2 placki tortilli
- 2 młode kukurydze
- 2 kaczany z młodej białej kapusty (głąb)
- 2 liście sałaty strzępiastej
- 1 czerwona papryka
- 0,5 szklanki letniej wody
- garść świeżego szpinaku
Opis przygotowania:
Warzywa oraz kaczany z kapusty umyć i osączyć z wody. Placki tortilli skropić letnią wodą, przełożyć je na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu. Po tym czasie przełożyć na talerz. Na ciepłą tortillę nałożyć szpinak i liście sałaty strzępiastej. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników. Kukurydzę odciąć ostrym nożem od kolby i dodać do całości. Następnie odcięte kaczany ze świeżej kapusty obrać skóry, pokroić na kawałki i dodać do potrawy.
Komentarze (0)