Burrito z jajkami i szynką
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5326
Składniki:
- 25 dag pieczarek
- 15 dag szynki wędzonej
- 10 dag pieczarek
- 4 jajka
- 1 łyżka oleju
- 1 czerwona papryka
- 1 słoiczek keczupu pikantnego
- 2 cebule dymki
- 0,5 łyżeczki mielonej papryki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Placki tortilli skropić niewielką ilością wody i podgrzać z jednej strony na patelni bez tłuszczu, po czym wysmarować pikantnym keczupem. Jajka ubić ze szczyptą soli, następnie przelać na patelnię i smażyć jak omlet z obu stron. Usmażone przełożyć na tortillę. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić pokrojoną drobno dymkę i zeszklić. Paprykę pozbawić nasion i pokroić drobno. Pieczarki pokroić w plastry i dodać z papryką do cebuli. Następnie dodać pokrojona w kostkę szynkę i smażyć przez 3 minuty. Całość przełożyć na jajka, posypać natką zielonej pietruszki, zwinąć całość w rulony i wyłożyć na talerz. Wszystko posypać mieloną papryką i udekorować natką pietruszki. Podawać z keczupem.
Komentarze (0)