Burrito z jajkami i szynką

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5067
Burrito z jajkami i szynką
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 25 dag pieczarek
  • 15 dag szynki wędzonej
  • 10 dag pieczarek
  • 4 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • 1 czerwona papryka
  • 1 słoiczek keczupu pikantnego
  • 2 cebule dymki
  • 0,5 łyżeczki mielonej papryki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Placki tortilli skropić niewielką ilością wody i podgrzać z jednej strony na patelni bez tłuszczu, po czym wysmarować pikantnym keczupem. Jajka ubić ze szczyptą soli, następnie przelać na patelnię i smażyć jak omlet z obu stron. Usmażone przełożyć na tortillę. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić pokrojoną drobno dymkę i zeszklić. Paprykę pozbawić nasion i pokroić drobno. Pieczarki pokroić w plastry i dodać z papryką do cebuli. Następnie dodać pokrojona w kostkę szynkę i smażyć przez 3 minuty. Całość przełożyć na jajka, posypać natką zielonej pietruszki, zwinąć całość w rulony i wyłożyć na talerz. Wszystko posypać mieloną papryką i udekorować natką pietruszki. Podawać z keczupem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów